PAM Pohjanmaan aluenuoret
PAM Pohjanmaan aluenuoret löytyvät myös Facebookista, Käy tykkäämässä:
http://www.facebook.com/pages/PAM-Pohjanmaan-Aluenuoret/218706551486211
Työssäkäyvä opiskelija – pidä itsestäsi huolta!
Hei! Jos olet tällä hetkellä PAMin opiskelijajäsenenä. Tiesitkö, kun teet töitä opiskelujen ohessa tai olet aloittamassa kesätyötä, sinun kannattaa liittyä liiton ja työttömyyskassan varsinaiseksi, maksavaksi jäseneksi. Jos olet kesätöissä, liity heti.
Jos mielessäsi on pyörinyt kysymyksiä vailla vastauksia, niin kannattaa lukaista tämä loppuun!
Ei kai minun tarvitse maksaa PAMin jäsenmaksua, koska…
Sinun ehdottomasti KANNATTAA maksaa jäsenmaksua PAMiin, koska…
Olen töissä ainoastaan tienatakseni opiskelurahoja.
Kannattaa turvata selustansa. Työelämään liittyy todella yllättäviäkin tilanteita, joissa neuvot ja apu ovat tarpeen.
Opiskelen ihan muulle alalle.
Jäsenyys ei mene hukkaan, koska kerrytettävät edut siirtyvät mukanasi mahdollisen liiton vaihdon yhteydessä.
Olen toisen liiton jäsen.
Saat tärkeää tietoa omasta alastasi ja apua työsuhdeasioissa. Voit sitten vaihtaa takaisin toiseen liittoon, kun et enää työskentele palvelualalla. Liiton vaihto on helppoa, sillä me pyydämme jäsenyystietosi edellisestä liitostasi.
Saan samat edut opiskelijajäsenenä.
Työssä ollessasi Sinun kannattaa kuulua myös työttömyyskassaan. Työttömyyskassan jäsenenä keräät itsellesi oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.
Teen vain vähän töitä.
Kuin huomaamatta Sinulle todennäköisesti kertyy viikkoja, jolloin teet vähintään 18 työtuntia. Älä jätä yhtäkään tällaista viikkoa hyödyntämättä työssäoloehdon* kerryttämiseksi.
Olen vain kesän ajan töissä.
Opiskeluaika pidentää työssäoloehdon* tarkastelujaksoa jopa 7 vuodella, joten päivärahaoikeus voi kertyä useammankin kesän työstä. Kun työsi päättyy ja aloitat jälleen päätoimisen opiskelun, ilmoitat siitä vain meille, laitamme tiedon ylös ja kertynyt ansiosidonnainen jää ”muistiin”.
*työssäoloehto = Työttömyysturvalaki edellyttää, että ollakseen oikeutettu ansiopäivärahaan työttömyyskassan jäsenen on työskenneltävä vähintään 26 viikkoa 28 kuukauden aikana. Työviikossa tulee olla vähintään 18 tuntia työtä. Opiskeluaika pidentää tätä 28 kuukauden tarkastelujaksoa.